Solidaridad con la República de Bielorrusia

Blog dedicado a la Solidaridad con la República de Bielorrusia,foco de resistencia al mundialismo en Europa y solidario con el pueblo bielorruso,apoyando su firme determinación de construir un futuro estable y libre de las injerencias occidentales. En el blog aparecerán artículos referentes a este país,y será punto de encuentro para aquellos camaradas que quieran unirse al proyecto de crear un Comité de Solidaridad con la República de Bielorrusia.

divendres, de maig 08, 2009

INVITACIÓ A L’ACTE DE L’ASSOCIACIÓ D’AMISTAT AMB LA REPÚBLICA DE BIELORÚSSIA

ASSOCIACIÓ D’AMISTAT AMB LA REPÚBLICA DEBIELORÚSSIA http://belaruspopular.blogspot.com

INVITACIÓ A L’ACTE DE L’ASSOCIACIÓ D’AMISTAT AMB LA REPÚBLICA DE BIELORÚSSIA

En commemoració del 9 de Maig, Dia de la Victòria. Festa Nacional a Bielorússia

BIELORÚSSIA I LES LLUITES POPULARS AL TERRITORI DE L’ANTIGA UNIÓ SOVIÈTICA

PONENT: Serguei Borisovitx Skvortsov Secretari General del Comitè Central del PCUS-Partit Comunista de la Unió Soviètica . http://www.kpss.org/
LLOC: ATENEU POPULAR JULIA ROMERA Carrer Santa Rosa, 18 Santa Coloma de Gramenet. [Al costat PlaçaBaró]
DIA: 9 de maig. HORA: 19h 00’ METRO: SANTA COLOMA Línia 1

Estimades companyes i estimats companys!

Mitjançant aquesta carta, tenim el plaer de convidar-vos a l’acte organitzat per l’Associació d’Amistat amb laRepública de Bielorússia.
Després de la dissolució de la Unió Soviètica, les repúbliques que en formaven part, abraçaren la restauració delcapitalisme. Les reformes polítiques i econòmiques dutes a terme produïren tot un seguit de nefastes conseqüències,ben conegudes per vosaltres: atur, delinqüència, màfies, prostitució, guerres entre pobles germans, feixisme...L’any 1994 la ciutadania de la república de Bielorússia, exhausta pel patiment que varen comportar aquestesreformes, va possibilitar la victòria, mitjançant eleccions, d’Alexandr Lukaxenko, un candidat que s’havia compromèsa frenar una política econòmica que condemnava el poble a la misèria econòmica. Amb la contundent victòriaelectoral d’Alexandr Lukaxenko, s’inicià un nou camí caracteritzat per: defensa de la sobirania nacional; políticainternacional a favor de la pau i d’amistat amb els pobles del planeta, defensa d’un món multipolar; establiment derelacions econòmiques i polítiques fraternals amb Cuba i Veneçuela; i una política social i econòmica orientada albenestar de la població.
Aquesta nova política econòmica, iniciada a Bielorússia l’any 1994, es tradueix en la propietat pública de tots elssectors estratègics de la indústria del país, en una política agrària que cerca, sota fórmules cooperatives, eldesenvolupament productiu, en el dret a una sanitat, educació i formació universitària públiques, gratuïtes i dequalitat, i en una atenció privilegiada a la infantesa i a la gent gran. Mentre, a la resta de les antigues repúbliquessoviètiques, els avis i àvies són el sector que, dissortadament, ha patit amb més virulència la inhumana política dereformes econòmiques, a Bielorússia, aquest és un sector especialment acaronat per la política duta a terme perl’equip de govern d’Alexandr Lukaxenko. Cal recordar que aquest petit país és l’únic de la Confederació d’EstatsIndependents-CEI que ha augmentat, en tres ocasions, les pensions des de 1994.
Heus ací tot un seguit de fites socials que mereixen ser conegudes i que demostren que és possible un altdesenvolupament econòmic orientat socialment. Per tot això, un grup de companyes i companys decidírem crearl'Associació d’amistat amb la República de Bielorússia, a fi de donar a conèixer, al poble català, la realitat social,cultural, política i econòmica de Bielorússia i solidaritzar-nos amb un país que forma part de la llista negra, elaboradapel govern dels EEUU, dels països de l’eix del mal i que és víctima de perilloses maniobres desestabilitzadores del’imperialisme de la UE i dels USA.
El nostre acte celebrarà el 9 de Maig, data en la qual tots els pobles de l’antiga Unió Soviètica honoren el Dia de laVictòria. En la historiografia occidental, aquesta data és poc coneguda, entre d’altres coses, perquè se ha pretèsminimitzar el paper soviètic en la Gran Guerra Patriòtica [22 de juny de 1941 - 8 de maig de 1945]. Per a tots elssoviètics, la Guerra Patriòtica fou la lluita per l’alliberament de la pàtria, per l’alliberament de la sagrada terra russadel domini estranger, fou la lluita per la defensa del socialisme, i fou la lluita per la supervivència de los pobles queformaven part de la URSS front la guerra d’extermini portada a terme pels alemanys. Per la humanitat progressistaés el dia en el qual la Unió Soviètica va salvar la nostra espècie de la barbàrie nazi-feixista. La humanitat encara hade retre un homenatge de gratitud i admiració al poble soviètic per les heroiques pàgines de lluita escrites per unpoble que no va dubtar, a diferència d’altres països occidentals, a realitzar un gran sacrifici en la lluita contra l’horrornazi. No ens podrem oblidar tampoc mai, de la lluita dels antifeixistes de tot el món. Honor al que honor mereix.Esperant la vostra participació a l’acte, rebeu salutacions fraternals.