Solidaridad con la República de Bielorrusia

Blog dedicado a la Solidaridad con la República de Bielorrusia,foco de resistencia al mundialismo en Europa y solidario con el pueblo bielorruso,apoyando su firme determinación de construir un futuro estable y libre de las injerencias occidentales. En el blog aparecerán artículos referentes a este país,y será punto de encuentro para aquellos camaradas que quieran unirse al proyecto de crear un Comité de Solidaridad con la República de Bielorrusia.

divendres, de maig 08, 2009

BIELORÚSSIA I LES LLUITES POPULARS AL TERRITORI DE L’ANTIGA UNIÓ SOVIÈTICA

ASSOCIACIÓ D’AMISTAT AMB LA REPÚBLICA DE BIELORÚSSIA http://belaruspopular.blogspot.com

Als internacionalistes honrats i conseqüents.

S’ha constituït l’Associació d’Amistat amb la República de Bielorússia amb l’objectiu d’establir vinclessolidaris i d'informar envers la realitat del procés social, econòmic i polític dut a terme en aquest país, encapçalat pelseu, legítim i democràticament elegit, president Alexandr Lukaxenko.

A partir de 1994, Bielorússia no continuà pel camí de la degeneració política, econòmica i social, emprès per laresta de les antigues repúbliques soviètiques. A Bielorússia, existeix un sistema econòmic que té com a objectiuprincipal la satisfacció de les necessitats humanes -materials i espirituals- i l'augment del benestar social. El Programade les Nacions Unides per al Desenvolupament, en el seu anual Informe sobre el Desenvolupament Humà, situa aBelarús entre els països d’alt desenvolupament humà. Bielorússia mai no ha renegat de la seva història recent:manté els símbols soviètics; celebra el 9 de Maig, Dia de la Victòria en la Gran Guerra Patriòtica, conflicte bèl—lic ques’inicià el 22 de juny de 1941 amb la invasió alemanya de la URSS i finalitzà el 8 de maig de 1945, després de la presade Berlín per l’Exèrcit Soviètic i de la rendició incondicional dels alemanys; celebra el 3 de Juliol, Dia de la Independència, aniversari de l’alliberament de Minsk per l’exercit Roig el 3 de Juliol de 1944.

La indústria principal del país és de propietat estatal, i, així, es contribueix a la independència econòmica i a l’obtencióde recursos que reverteixen en benefici de la població, conforme al seu caràcter de Estat orientat socialment. Això estradueix, a tall d’exemple, en l’increment de les pensions de la Seguretat i l’Assistència Social, en just reconeixementa milions d'homes i dones que dedicaren gran part de la seva vida al treball creador. Aqueixes pensions són, al’actualitat, les més elevades de la Comunitat d’Estats Independents [organització supranacional formada per 11 de lasantigues 15 Repúbliques Soviètiques]. L’ accés a l’ educació, sanitat i formació universitària d’alta qualitat estàgarantit per a tot el poble de forma gratuïta, amb una especial atenció dedicada als nens i nenes que pateixen lesconseqüències de la catàstrofe nuclear de Txernòbil. La costosa alimentació per a nens i nenes de 0 a 2 anys és, enaquest país, gratuïta. L’ Estat de Bielorússia proporciona, així mateix, copioses ajudes econòmiques per a laconstrucció de habitacles noves o per a la reforma dels antics. L’elevada inversió econòmica en el medi ruralpossibilita que las aldees bielorusses siguin un exemple de benestar i qualitat de vida. Dissortadament, las ruïnosesaldees ucraïneses no resisteixen cap comparació amb les de Bielorússia.

Quant a la política internacional, Belarús destaca per la defensa decidida de la seva sobirania nacional, perles relacions amb altres països des del respecte mutu, entre els quals destaquen Cuba i Veneçuela. Així mateix,Bielorússia defensa la unitat dels pobles de la antiga Unió Soviètica, per als quals constitueix tot un exemple dedignitat i d’estabilitat econòmica i social.A fi de conèixer millor la realitat socioeconòmica d’aquest país i conèixer les actuals lluites populars al’antiga Unió Soviètica, et convidem a la conferència que l’Associació d’Amistat amb la República de Bielorússiaorganitzarà el proper 9 de maig.

BIELORÚSSIA I LES LLUITES POPULARS AL TERRITORI DE L’ANTIGA UNIÓ SOVIÈTICA

PONENT: Serguei Borisovitx Skvortsov Secretari General del Comitè Central del PCUS-PartitComunista de la Unió Soviètica . http://www.kpss.org/
LLOC: ATENEU POPULAR JULIA ROMERA Carrer Santa Rosa, 18 Santa Coloma de Gramenet. [Al costat Plaça Baró]
DIA: 9 de maig. HORA: 19h 00’ METRO: SANTA COLOMA Línia 1

VISCA LA REPÚBLICA DE BIELORÚSSIA!PER LA SOBIRANIA DELS POBLES!PER L’AMISTAT DELS POBLES!PEL SOCIALISME!