Solidaridad con la República de Bielorrusia

Blog dedicado a la Solidaridad con la República de Bielorrusia,foco de resistencia al mundialismo en Europa y solidario con el pueblo bielorruso,apoyando su firme determinación de construir un futuro estable y libre de las injerencias occidentales. En el blog aparecerán artículos referentes a este país,y será punto de encuentro para aquellos camaradas que quieran unirse al proyecto de crear un Comité de Solidaridad con la República de Bielorrusia.

dimecres, d’abril 01, 2009

L’Associació d’Amistat amb la República de Bielorússia vol expressar la seva solidaritat amb els cinc antiterroristes cubans, presos als USA

L’Associació d’Amistat amb la República de Bielorússia vol expressar la seva solidaritat amb els cinc antiterroristes cubans, presos als USA, per intentar evitar accions terroristes contra la població de Cuba.

La República de Cuba fa seus, constitucionalment, els principis d’internacionalisme proletari, amistat fraternal, cooperació i solidaritat amb els pobles del mon. Desenes de països d’Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia n’han estat testimonis directes.

En canvi, durant mig segle, Cuba ha estat atacada per grups i organitzacions terroristes [Alpha 66, Comandos F4, Fundación Nacional Cubana Americana (FNCA), Omega 7, Hermanos al Rescate …] finançades per l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA) i els governs dels Estats Units.
Cuba és una societat pobre econòmicament, però brillant, noble, culta i crítica que practica el noble art del respecte, la solidaritat, la protecció de la vida i del medi ambient. És, així mateix, víctima d’un setge criminal de més de 50 anys que aplaudeixen, promouen i defensen els auto-anomenats dissidents, que reben generosos ingressos de l’Oficina d’Interessos del govern dels USA a Cuba. Les pèrdues econòmiques que Cuba ha sofert en 50 anys de bloqueig sumen més de 3 mil milions de dòlars.

Malgrat això, el país segueix sent el primer del continent en esperança de vida, en prevenció sanitària, en atenció mèdica, en menor nombre de víctimes per desastres naturals i en nombre d’estudiants universitaris.

Els quasi quatre mil morts i milers de ferits de la nació caribenya causats per accions terroristes planificades en territori nord-americà, testimonien la rancúnia anticubana de la Casa Blanca, que encara no s’ha aturat.

Per Washington foren suficients les mesures inicials de caire popular de la Revolució per deixar anar la seva ira i la resposta terrorista, com el sabotatge al vaixell francès "La Coubre" el quatre de març de 1960, amb resultat de 101 morts i centenars de ferits.

L’any següent, la invasió mercenària de Playa Girón va tenir el recolzament total del govern USA, en un altre exemple clar de terrorisme d’estat.

El 30 de novembre de 1961, el president John F. Kennedy, en un intent per reorganitzar i unir la bel·ligerància contra la Illa, aprovà la posta en marxa del Projecte Cuba, dissenyat per la Central de Intel·ligència (CIA) i el Departament d’Estat, que atorgava llum verda a les noves accions terroristes contra el país antillà.

Només entre aquesta data i gener de 1963, un total de cinc mil 780 agressions d’aquest tipus foren executades contra la Illa, donant així continuïtat a un macabre rosari d’accions criminals.

Gerardo Hernández, René González, Ramón Labañino, Antonio Guerrero i Fernando González varen partir als USA per a conèixer els plans criminals contra Cuba de les organitzacions terroristes amb la seva base d’operacions a Florida.

Aquests cinc patriotes cubans varen ser condemnats, durant un manipulat judici celebrat a Miami, l’any 2001, a un total de quatre cadenes perpètues més 77 anys de privació de llibertat.


A Gerardo Hernández , a tall d’exemple, se li va imputà, sense proves, el càrrec de conspiració per cometre assassinat en primer grau, vinculat al abatiment de dues avionetes pertanyents a l’ organització terrorista Hermanos al Rescate que sobrevolaven per enèsima vegada territori cubà. La pròpia Fiscalia va reconèixer no posseir cap evidència, i va presentar, àdhuc, una sol·licitud davant la Cort d’Apelació d’Atlanta per abandonar l’acusació.

Gerardo fou condemnat a dues cadenes perpètues més 15 anys de privació de llibertat.

La única petició de Gerardo fou que els seus ossos siguin enviats a Cuba quan la mort l’alliberi de les dues cadenes perpètues.

El socialisme cubà representa l’ alternativa humanista, democràtica, sostenible a nivell mediambiental, solidaria, planificada a nivell econòmic, que tindrà la humanitat en el futur. Ha de defensar-se i s’ha defensar.
Per tot això, L’Associació d’Amistat amb la República de Bielorússia, vol un cop més, manifestar el nostre suport absolut a Cuba, a la seva Revolució i al seu poble i al model de desenvolupament econòmic, social i polític que representa; reclama la prompta llibertat dels 5 herois cubans presoners a USA per lluitar contra el terrorisme, reivindiquem el nostre dret ciutadà a rebre una informació equilibrada i compromesa amb la realitat amb contraposició al material manipulat i falsejat que solen difondre sobre Cuba les gran corporacions mediàtiques.